Word vrijwilliger

Wil je meewerken aan méér natuur en een mooier landschap in Noord-Holland? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger bij ANV Hollands Noorden.

Je kunt nesten beschermen van weide- en akkervogels, óf de jonge kuikens tellen. In de wintermaanden kan je akkervogels monitoren. We hebben een grote groep vrijwilligers, die zowel in het voorjaar, tijdens het broedseizoen voor de weidevogels als voor de akkervogels zomers en ’s winters op pad gaan.

Misschien maak je graag foto’s en/of video’s in ‘het veld’, of help je liever mee tijdens buitenevents of excursies. Je bijdrage om samen met boeren te werken aan een rijke natuur is welkom. Ons team telt meer dan 100 vrijwilligers die in onze regio al actief zijn. Je kunt individueel of in een groepje aan de slag.

Aanmelden als vrijwilliger?

Wil je weten of er een activiteit is die bij je past of je aanmelden, dan kun je contact opnemen met:

Algemeen:

info@anvhollandsnoorden.nl, 06 5342 0864

Voor het tellen en monitoren van akkervogels:

Ellen Mul, emul@anvhollandsnoorden.nl

Voor weidevogelmonitoring en het beschermen van weidevogelnesten:

Je kunt je direct aanmelden bij één van de vrijwillige weidevogelorganisaties waar onze vereniging bij is aangesloten.

Contactpersonen van de weidevogelsorganisaties:

Cursussen

Wanneer je deelneemt als weidevogelbeschermer organiseert Landschap Noord-Holland (gratis) cursussen over weidevogelbeheer. Je kunt je daar via deze link voor opgeven: Cursussen | Landschap Noord-Holland.

Vrijwilliger Otto de Vries is graag in het veld!

Otto de Vries is een ervaren vrijwilliger akkernatuur bij Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden. Otto is geboren en getogen in Wieringerwerf en heeft altijd al oog voor natuur. “In 1969 was ik al over de percelen aan het kijken. Toentertijd barste het in de zomer van de veldleeuweriken en grutto’s. Er is vergeleken met toen veel veranderd, maar dit werk is weer een stap in de goede richting om de natuur terug te krijgen in het boerenland”. Otto telt naast akkervogels ook andere soorten die hij op de akkers tegenkomt. Waaronder vlinders en libellen.

Lees het hele interview >