Vacature Veldmedewerker Erfscans (Gesloten)

(minimaal 100 uren per jaar)

Zorgen voor méér biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap: dat is de kern van het werk van Agrarische Natuurvereniging (ANV) Hollands Noorden. In de kop van Noord-Holland, boven de lijn Hoorn-Alkmaar, zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, het ANLb. Ook proberen wij samen met boeren het boerenerf biodiverser in te richten door middel van Erfscans. Dit doen wij in samenwerking met diverse gemeenten zoals Hollands Kroon en Schagen.

Versterk jij de biodiversiteit op het boerenerf?  

Een professioneel en gezellig team zorgt voor het dagelijkse werk van ANV Hollands Noorden. Dat doen we vanuit ons kantoor in Benningbroek en op het land samen met onze deelnemende agrariërs.

Ons team zoekt versterking van iemand met hart voor agrarische natuur en die wil bijdragen aan het versterken van biodiversiteit op het boerenerf!

Jouw taken als Veldmedewerker Erfscans

Je voert erfscans uit waarbij je samen met de erfeigenaren (vaak boeren) over het erf gaat om de mogelijkheden voor biodiversiteitsverbetering inzichtelijk te maken. Je adviseert en spart met boeren over de maatregelen die ze kunnen treffen. Volgens een bestaand format breng je schriftelijk verslag uit van de erfscans en je bent het aanspreekpunt voor vragen die boeren kunnen hebben.

Je bezit voldoende ecologische soortenkennis om een bijdrage te kunnen leveren aan biodiversiteit op het erf, rekening houdend met agrarische bedrijfsvoering. Je hebt een proactieve houding gericht op het verbeteren van de biodiversiteit in samenwerking met boeren.

Wat vragen we van je?

Je bent zowel vertrouwd met het werk van boeren als geïnteresseerd in biodiversiteit op het boerenerf en in het landelijk gebied. Je kan zelfstandig je werk plannen en uitvoeren. Communiceren is je tweede natuur en dit zet je in voor het adviseren van en sparren met boeren.

Functie-eisen

De veldmedewerker akkernatuur die we zoeken:

  • Heeft ecologische kennis van plant- en diersoorten die horen bij het agrarische erf en het landelijk gebied;
  • Kan zelfstandig werken, is initiatiefrijk en kan goed organiseren;
  • Is in staat goed te communiceren met boeren en weet met enthousiasme zijn of haar kennis over erfnatuur over te brengen;
  • Kan bevindingen en adviezen goed schriftelijk verwoorden in een aansprekend verslag;
  • Heeft affiniteit met de agrarische sector;
  • Is in het bezit van rijbewijs B en heeft een auto tot zijn/haar beschikking;
  • Woont in het werkgebied van de ANV of is daar zeer bekend mee.

Naast het veldwerk Erfscans zijn wij ook op zoek naar een veldmedewerker Akkernatuur. Deze twee functies zijn ook met elkaar te combineren.

Beschik je (nog) niet over alle functie-eisen, maar denk je met jouw ervaring, leergierigheid en enthousiasme toch geschikt te zijn voor deze functie, reageer dan vooral!

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een afwisselende en praktijkgerichte functie bij een vooruitstrevende agrarische natuurvereniging voor circa 100-250 uur per jaar.

Op onze website lees je meer over het project Erfscans en onze inzet, waar we met elkaar dagelijks aan werken. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Marieke Rustenburg mrustenburg@anvhollandsnoorden.nl

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden van deze mooie functie? Solliciteer nu! Je kunt je sollicitatie richten aan de heer J. Visser, voorzitter bij ANV Hollands Noorden, en vóór maandag 8 april 2024 toesturen aan info@anvhollandsnoorden.nl .