Vacature Veldmedewerker Akkernatuur (Gesloten)

(circa. 200 uur per jaar) 

Zorgen voor méér biodiversiteit in een aantrekkelijk agrarisch landschap: dat is de kern van het werk van Agrarische Natuurvereniging (ANV) Hollands Noorden. In de kop van Noord-Holland, boven de lijn Hoorn-Alkmaar, zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, het ANLb. ANV Hollands Noorden maakt deel uit van het landelijke netwerk van 40 collectieven van BoerenNatuur.

Versterk jij ons team?

Een professioneel en gezellig team zorgt voor het dagelijkse werk van ANV Hollands Noorden. Dat doen we vanuit ons kantoor in Benningbroek en op het land samen met onze deelnemende agrariërs.

Ons team zoekt versterking van iemand met hart voor akkernatuur en die wil bijdragen aan onze doelstelling: behouden en versterken van agrarische natuur en landschap op een voor boeren rendabele manier. We hebben daarom een vacature voor een veldmedewerker akkernatuur. Misschien ben jij dat?!

Jouw taken als veldmedewerker akkernatuur:

Je bent het aanspreekpunt voor boeren en het boegbeeld van onze organisatie op de akker. Je begeleidt akkerbouwers met het inzetten van beheerpakketten, inventariseert de aanwezige soorten en monitort de resultaten van het beheer. In overleg met je collega’s op kantoor optimaliseer je het beheer en evalueer je samen met de boeren de resultaten.

Je bezit voldoende ecologische en gebiedskennis om een bijdrage te kunnen leveren aan de beheerstrategie voor de akkernatuur, rekening houdend met agrarische bedrijfsvoering. Je hebt een proactieve houding gericht op het verbeteren van akkervogelleefgebied in samenwerking met boeren.

In de akkernatuur zijn ook een groot aantal vrijwilligers actief. Met deze vrijwilligers onderhoud je nauw contact en, indien nodig, begeleid je hen. Verder stem je op uitvoeringsniveau af met samenwerkingspartners (bijvoorbeeld regionale vertegenwoordigers van de terreinbeherende organisaties).

Wat vragen we van je?

Je bent zowel vertrouwd met het werk van boeren als geïnteresseerd in biodiversiteit op de akker. Het gaat je goed af om het belang van agrarisch natuur- en landschapsbeheer uit te dragen. Je hebt kennis van akkernatuur en van het gedrag van akkervogels en je hebt ervaring met monitoring hiervan. Je kan zelfstandig je werk plannen en uitvoeren. Communiceren is je tweede natuur en dit zet je in voor het relatiebeheer met agrariërs en vrijwilligers. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit; het broedseizoen in combinatie met pieken in landbouwkundige werkzaamheden kan leiden tot pieken in jouw werkzaamheden.

Functie-eisen

De veldmedewerker akkernatuur die we zoeken:

  • Heeft ecologische kennis van akkernatuur en akkervogels;
  • Ervaring met monitoring van soorten;
  • Kan zelfstandig werken, is initiatiefrijk en kan goed organiseren;
  • Kan de monitoringgegevens en afspraken met agrariërs administratief verwerken in het beheersysteem;
  • Kent het reilen en zeilen van de agrarische sector;
  • Is in staat goed te communiceren met agrariërs, vrijwilligers en overige lokale gebiedspartijen;
  • Kan pakketvoorwaarden van beheerpakketten uitleggen en deze (ecologisch) onderbouwen aan boeren/deelnemers;
  • Is in het bezit van rijbewijs B en heeft een auto tot zijn/haar beschikking;
  • Wonend in het werkgebied van de ANV of daar zeer bekend mee;

Naast het veldwerk akkernatuur zijn wij ook op zoek naar een veldmedewerker Erfscans . Deze twee functies zijn ook met elkaar te combineren.

Beschik je (nog) niet over alle functie-eisen, maar denk je met jouw ervaring, leergierigheid en enthousiasme toch geschikt te zijn voor deze functie, reageer dan vooral!

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie in het veld bij een vooruitstrevende agrarische natuurvereniging voor circa 200 uur per jaar.

Op onze website lees je meer over onze inzet, waar we met elkaar dagelijks aan werken. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Marieke Rustenburg mrustenburg@anvhollandsnoorden.nl

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden van deze mooie functie? Solliciteer nu! Je kunt je sollicitatie richten aan de heer J. Visser, voorzitter bij ANV Hollands Noorden, en vóór maandag 8 april 2024 toesturen aan info@anvhollandsnoorden.nl .