Weidevogelexcursie Wijdenes-Schellinkhout

Dit jaar is er tijdens het broedseizoen van de weidevogels, het wandelpad afgesloten door de weilanden van Wijdenes en Schellinkhout. De Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden wil vooral aan de bewoners van Schellinkhout en Wijdenes laten zien waar en welke weidevogels er zijn. Daarom organiseert zij zaterdag 18 mei een excursie om weidevogels te kunnen spotten in de weilanden nabij Wijdenes.

Het broedseizoen van de weidevogels is hier al in volle gang: kievitten, scholeksters, grutto’s en  de tureluurs zijn aan het broeden of hebben zelfs al jonge kuikens. Vaak zijn ze lastig te zien als ze in het lange gras schuilen, maar ze laten zich wel goed horen als er bijvoorbeeld een roofvogel  overvliegt!

Zaterdag 18 mei zal de Agrarische Natuurvereniging een rondleiding geven in het gebied tussen de dorpen Wijdenes en Schellinkhout. Met een telescoop of met het blote oog gaat u de weidevogels zien! Medewerkers van de Agrarische Natuurvereniging Hollands Noorden vertellen u over de leefwijze van de verschillende weidevogels, de kenmerkende vogelgeluiden en hoe de weidevogels kunnen overleven dankzij de maatregelen, die de agrariërs nemen.

Als u mee wil, geeft u zich dan op? We hebben een maximum van het aantal mensen wat mee kan. Neem zelf ook een verrekijker mee en trek wandelschoenen aan. De excursie zal ca twee uur duren.

Reserveren: bij mvlugt@anvhollandsnoorden.nl vóór 16 mei

Tijdstip: start excursie 10.00 uur

Locatie: bij het bedrijf van de familie Oudshoorn, Wijmers 22, 1608 HK Wijdenes

Hanneke de Boer