Landbouwportaal

We kunnen steeds vaker extreem weer verwachten: piekbuien die zorgen voor wateroverlast en lange perioden van droogte. Het is belangrijk om je als boer daarop voor te bereiden. Het Landbouwportaal helpt daarbij: met subsidie, informatie en coaching.

Boeren kunnen op verschillende manieren hun bedrijf klimaatbestendiger maken. Een gezonde bodem houdt beter water vast. Voldoende en schoon zoetwater helpt periodes van droogte overbruggen. Heb je advies nodig? Of wil je maatregelen nemen? Het Landbouwportaal helpt.

Wat biedt het Landbouwportaal?

  • Subsidie: je kunt subsidie aanvragen voor maatregelen op het gebied van vijf thema’s: erfafspoeling, duurzame bodem, gewasbeschermingsmiddelen, voldoende zoetwater, perceel- en oeverinrichting en beheer. In totaal is 6,4 miljoen euro beschikbaar.
  • Coaching: wil je advies op maat? Er komt kosteloos een bodemcoach, erfcoach of gewasbeschermingscoach bij je langs.

Terugblik open dag NLG Holland en Fieldlab Bol
landbouwportaalnoordholland.nl/index

Artikel NHD 5 juli 2022; bodemcoach John Huiberts samen met Siem Jan Schenk HHNK op bodemcoachbezoek bij agrariër Jeroen Nieuwhof: Artikel-NHD-050722-Bezoek-John-aan-Jeroen-Nieuwhof.jpg

 

 

Interview met een agrariër die een bodemcoach heeft ingeschakeld:
Zie: Artikel Wouter van Binsbergen

Kijk voor meer informatie op www.landbouwportaalnoordholland.nl.

Het Landbouwportaal is een initiatief van LTO Noord, de vier agrarische collectieven, de provincie en de waterschappen in Noord-Holland.

Het Landbouwportaal is in ieder geval nog actief tot eind 2023. Er is een nieuwe openstelling sinds 7 juni 2022:

https://landbouwportaalnoordholland.nl/index.php?r=news%2Fview&id=117

Foto: Duurzaam bodembeheer: bodemanalyse met een profielkuil

Elk seizoen brengt voor boeren weer andere uitdagingen met zich mee. Om deze samen met u het hoofd te bieden, kijkt bodemcoach Dick Jan Koster graag mee bij u ín het land. Zodat u niet alleen in dit seizoen, maar ook in de toekomst succesvol en duurzaam kunt blijven ondernemen. Koster deelt graag drie zomer-seizoenstips voor een gezonde bodem.
Een kuil graven dat lukt ze wel, zeggen de 40 studenten van het Clusius College.

Meer Projecten